Želatinu necháme 10 minut odstát - rozpustíme ve vodě nebo v nálevu ze zeleniny, pak zahřejeme, nesmí vřít. Do formy nalijeme asi 2 cm a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí uložíme první vrstvu - formičkou si vykrojíme z plátků salámu a eidamu různé tvary a naskládáme podle vlastní fantazie a zalijeme. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
Potom naskládáme další vrstvu, vejce, kolečka okurky, pokrájenou kapii, zbytky eidamu, salámu a zalijeme.
Znovu naskládáme další vrstvu. Šunku natřeme pomazánkou, srolujeme a naskládáme, pomezi rolky uložíme hrách, kukuřici, mohou být i zbytky vajíček a zalijeme.
Poslední vrstvu budou tvořit kolečka salámu, které zalijeme zbylou želatinou a dáme ztuhnout do lednice.
Vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Blažena Sadovská