Super jemný jablečný koláč připraven za 10 minut

I obyčejná piškota může být tak chutná, že neodoláte dalšímu kousku. Sezóna jablek je v plném proudu a v kombinaci s chutným těstem vznikne fantastický koláček. Do těsta se přidává máslo, aby zjemnilo těsto. Autor: Triniti

Přidal:, 6.9.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Super jemný jablečný koláč připraven za 10 minut

Suroviny

4 ksvejce
200 gkr. cukr
220 ghladká mouka
170 gmáslo
špetkasůl
1 lžičkavanilkový cukr
1 lžičkaprášku do pečiva
100 mlmléko
podle potřebyjablko

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s lžící cukru do tuhé pěny. V druhé misce vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem (kr. a vanilkovým) a špetkou soli do nadýchané pěny. Postupně přidáme jeden žloutek po druhém. Nakonec přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků a připravené těsto navrstvíme na plech o rozměru 23 x 23 cm. Dno jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Na vrch poklademe na měsíčky nakrájená jablka a dáme péct.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 50 minut - sledujeme.