Super jemný jablečný koláč připraven za 10 minut

Recept Super jemný jablečný koláč připraven za 10 minut

Přidal: , 6.9.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

I obyčejná piškota může být tak chutná, že neodoláte dalšímu kousku. Sezóna jablek je v plném proudu a v kombinaci s chutným těstem vznikne fantastický koláček. Do těsta se přidává máslo, aby zjemnilo těsto. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.9.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

4 ksvejce
200 gkr. cukr
220 ghladká mouka
170 gmáslo
špetkasůl
1 lžičkavanilkový cukr
1 lžičkaprášku do pečiva
100 mlmléko
podle potřebyjablko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s lžící cukru do tuhé pěny. V druhé misce vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem (kr. a vanilkovým) a špetkou soli do nadýchané pěny. Postupně přidáme jeden žloutek po druhém. Nakonec přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků a připravené těsto navrstvíme na plech o rozměru 23 x 23 cm. Dno jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Na vrch poklademe na měsíčky nakrájená jablka a dáme péct.
  4. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 50 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit