NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Super rychlá velikonoční roláda s čokoládovým krémem ze 4 ingrediencí.
Super rychlá velikonoční roláda s čokoládovým krémem ze 4 ingrediencí.
Recept Super rychlá velikonoční roláda s čokoládovým krémem ze 4 ingrediencí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak rychlou roládu jsem ještě nedělala. Těsto stačí vylít na plech, upéct a naplnit čokoládovým krémem ze čtyř ingrediencí. Ideální je vždycky, když spěcháte nebo chcete něco rychlého a dobrého. Tentokrát jsem ji udělala těsně před velikonočními svátky a můžu říct, že mě zachránila.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   20.4.2025

Super rychlá velikonoční roláda s čokoládovým krémem ze 4 ingrediencí.

Tak rychlou roládu jsem ještě nedělala. Těsto stačí vylít na plech, upéct a naplnit čokoládovým krémem ze čtyř ingrediencí. Ideální je vždycky, když spěcháte nebo chcete něco rychlého a dobrého. Tentokrát jsem ji udělala těsně před velikonočními svátky a můžu říct, že mě zachránila.

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Krém:

200 g
hořká čokoláda
200 g
33 % smetana
250 g
tvaroh nebo mascarpone
60 g
moučkový cukr

Těsto:

4 ks
vejce
špetka
sůl
120 g
krystalový cukr
60 g
hladká mouka
35 g
kukuřičný škrob
35 g
kakao
5 g
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Rolády jsou vděčným dezertem, kterým potěšíte každého hosta. Jejich příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá, což platí i pro tento recept. Na něj vám bude stačit jen pár základních ingrediencí, které určitě najdete i doma.

  1. Čokoládu nasekáme a zalijeme ji horkou smetanou. Promícháme a dáme stranou.
  2. Bílky oddělíme od žloutků, přidáme k nim špetku soli a začneme šlehat. Když se na povrchu začne tvořit pěna, pomalu přisypáváme krystalový cukr.
  3. Do vyšlehaného sněhu zapracujeme žloutky a následně i suché ingredience – mouku, kterou jsme smíchali s kukuřičným škrobem, kakaem a práškem do pečiva.
  4. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 36 × 30 cm a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 170 °C přibližně 10 minut.
  5. Ještě teplé těsto vytáhneme na utěrku a stočíme.
  6. Tvaroh nebo mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem. Následně přidáme čokoládu, kterou jsme si rozpustili, a šleháme ještě 1 až 2 minuty.
  7. Hotovým krémem naplníme roládu. Necháme si z něj ale alespoň 1/3, kterou použijeme na dekoraci. Takto připravenou roládu dáme alespoň na hodinu do ledničky.
  8. Ztuhlou roládu dozdobíme krémem podle vlastní fantazie a podáváme.

Čokoládová roláda má dokonalou chuť. Krém je jednoduchý, ale přesto výrazný, takže se v těstu zbytečně neztrácí. Máte chuť ještě na nějakou roládu? Vyzkoušejte tuto s tvarohem a banánem, která vás potěší také rychlou přípravou a skvělou chutí.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář