Sušenky Kravské oči

Přidal: NejLucka, 19.11.2015
Kategorie: Sušenky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Recept z italské kuchařské knihy, kde ho autor nazval sušenky Kravské oči.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 19.11.2015
Kategorie: Sušenky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení
SUROVINY
Budeme potřebovat:
150 gmáslo
125 gmoučkový cukr
1 ksvejce
1 ksžloutek
špetkasůl
1 lžičkavanilková esence
250 ghladká mouka
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
marmeláda na lepení
Glazúra:
100 gtmavá čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání
- Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vajíčko, žloutek, špetku soli, vanilku a důkladně vyšleháme. Pak přidáme mouku smíchánou s práškem do pečiva a kakaem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
- Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 5 mm a vykrojíme různé tvary, které budeme po upečení lepit marmeládou. Nezapomeňme v jedné vykrojené části vykrojit i vnitřek, abychom měli kam nalít glazuru.
- Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme na rovném povrchu vychladnout.
- Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
- Díru v slepených sušenkách vylijeme glazurou a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sušienky Kravské oči.
KOMENTÁŘE K RECEPTU