NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Sušenky Kravské oči
Sušenky Kravské oči
Recept Sušenky Kravské oči
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Recept z italské kuchařské knihy, kde ho autor nazval sušenky Kravské oči.

NejLucka NejLucka    ·   19.11.2015

Sušenky Kravské oči

Recept z italské kuchařské knihy, kde ho autor nazval sušenky Kravské oči.

Suroviny

Budeme potřebovat:

150 g
máslo
125 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
1 ks
žloutek
špetka
sůl
1 lžička
vanilková esence
250 g
hladká mouka
2 lžíce
kakao
1 lžička
prášek do pečiva
marmeláda na lepení

Glazúra:

100 g
tmavá čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vajíčko, žloutek, špetku soli, vanilku a důkladně vyšleháme. Pak přidáme mouku smíchánou s práškem do pečiva a kakaem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 5 mm a vykrojíme různé tvary, které budeme po upečení lepit marmeládou. Nezapomeňme v jedné vykrojené části vykrojit i vnitřek, abychom měli kam nalít glazuru.
  3. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme na rovném povrchu vychladnout.
  4. Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Díru v slepených sušenkách vylijeme glazurou a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář