Sušenky Kravské oči

Recept Sušenky Kravské oči
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Recept z italské kuchařské knihy, kde ho autor nazval sušenky Kravské oči.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

150 gmáslo
125 gmoučkový cukr
1 ksvejce
1 ksžloutek
špetkasůl
1 lžičkavanilková esence
250 ghladká mouka
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
marmeláda na lepení

Glazúra:

100 gtmavá čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vajíčko, žloutek, špetku soli, vanilku a důkladně vyšleháme. Pak přidáme mouku smíchánou s práškem do pečiva a kakaem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 5 mm a vykrojíme různé tvary, které budeme po upečení lepit marmeládou. Nezapomeňme v jedné vykrojené části vykrojit i vnitřek, abychom měli kam nalít glazuru.
  3. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme na rovném povrchu vychladnout.
  4. Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Díru v slepených sušenkách vylijeme glazurou a necháme ztuhnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit