Sváteční řezy s vlašskými oříšky

Recept Sváteční řezy s vlašskými oříšky

Přidal: , 17.11.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jemné a chutné řezy, které jsou vhodné na sváteční stůl.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.11.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

300 ghladká mouka
1,5 lžičkyprášek do pečiva
100 gmoučkový cukr
špetkasůl
200 gstudené máslo
4 ksžloutky

Žloutkový krém:

600 mlmléko
3 lžícehladká mouka
3 lžícekukuřičný škrob
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový cukr
100 gkr. cukr
200 gmáslo

Bílkové těsto:

6 ksbílky
150 gkr.cukor
2 lžícekukuřičný škrob

Dále budeme potřebovat:

marmeláda podle chuti
nasekané vlašské ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosejeme přes síto spolu s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme špetku soli, studené máslo, nakrájené na malé kousky a ručně vyhneteme těsto, do kterého postupně přidáme jeden žloutek po druhém. Těsto necháme odležet v lednici minimálně půl hodinu.
  2. Do mléka přidáme hladkou mouku, škrob, žloutky, vanilkový a kr. cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme mixérem do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink.
  3. Odleželé těsto rozválíme na cca 4 mm a upečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata a upečené těsto potřeme marmeládou.
  4. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme kukuřičný škrob. Sníh navrstvíme na plech, rovnoměrně ho rozetřeme a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme cca 30 minut při teplotě 160 stupňů. Upečené těsto necháme vychladnout a pak ho překrojíme na polovinu.
  5. Na upečené těsto potřené marmeládou položíme polovinu bílkového těsta, navrstvíme krém, který pěkně uhladíme, položíme druhý plát těsta potřený marmeládou a položíme bílkové těsto. Necháme v chladničce odstát, nejlepší nechat odpočívat koláč v ledničce celou noc a pak nakrájíme úhledné řezy a podáváme.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit