NejRecept.cz Dezerty Moučníky Sváteční řezy s vlašskými oříšky
Sváteční řezy s vlašskými oříšky
Recept Sváteční řezy s vlašskými oříšky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Jemné a chutné řezy, které jsou vhodné na sváteční stůl.

NejLucka NejLucka    ·   17.11.2015

Sváteční řezy s vlašskými oříšky

Jemné a chutné řezy, které jsou vhodné na sváteční stůl.

Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
1,5 lžičky
prášek do pečiva
100 g
moučkový cukr
špetka
sůl
200 g
studené máslo
4 ks
žloutky

Žloutkový krém:

600 ml
mléko
3 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
kukuřičný škrob
2 ks
žloutky
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
kr. cukr
200 g
máslo

Bílkové těsto:

6 ks
bílky
150 g
kr.cukor
2 lžíce
kukuřičný škrob

Dále budeme potřebovat:

marmeláda podle chuti
nasekané vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosejeme přes síto spolu s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme špetku soli, studené máslo, nakrájené na malé kousky a ručně vyhneteme těsto, do kterého postupně přidáme jeden žloutek po druhém. Těsto necháme odležet v lednici minimálně půl hodinu.
  2. Do mléka přidáme hladkou mouku, škrob, žloutky, vanilkový a kr. cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme mixérem do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink.
  3. Odleželé těsto rozválíme na cca 4 mm a upečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata a upečené těsto potřeme marmeládou.
  4. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme kukuřičný škrob. Sníh navrstvíme na plech, rovnoměrně ho rozetřeme a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme cca 30 minut při teplotě 160 stupňů. Upečené těsto necháme vychladnout a pak ho překrojíme na polovinu.
  5. Na upečené těsto potřené marmeládou položíme polovinu bílkového těsta, navrstvíme krém, který pěkně uhladíme, položíme druhý plát těsta potřený marmeládou a položíme bílkové těsto. Necháme v chladničce odstát, nejlepší nechat odpočívat koláč v ledničce celou noc a pak nakrájíme úhledné řezy a podáváme.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty