Toto je vánočka ze zápisníku po mamince, kterou dělám jen na Vánoce, protože je víc sváteční, hutnější a jednoduše lepší. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Toto je vánočka ze zápisníku po mamince, kterou dělám jen na Vánoce, protože je víc sváteční, hutnější a jednoduše lepší. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Do vánočky můžete přidat jakékoli sušené ovoce. Já dávám směs různých druhů. Základ tvoří rozinky, které doplňuji švestkami a brusinkami. Ty dodají vánočce tmavší barvu. Dále často používám také fíky a meruňky.
Vychladlou vánočku nakrájíme a jíme buď samostatně, nebo namazanou máslem, marmeládou, Nutellou či čímkoli jiným. Já ji před podáváním zpravidla posypu moučkovým cukrem, který jí dodá hezký zasněžený vzhled.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě