Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Když už je v neděli toho Martina, tak přece nesmí na stole chybět ani tyto rohlíčky. Peču je každoročně, je to u nás už taková klasika. S těstem se pracuje luxusně a nádivka je taky luxusní. Někdy oříšky melu nadrobno a někdy nechám i větší kousky, aby pod zuby krásně křupaly. Autor: Haanka

Přidal:, 9.11.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Suroviny

400 gpolohrubé mouky
250 gmásla
150 mlzakysané smetany 16%
špetkasoli
150 gmletých ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksbílek
žloutek si nechejte na potírání

Postup přípravy

  1. Klasickým způsobem vypracujeme těsto. Já si pomáhám robotem, ale pokud nemáte, použijeme ruce. S těstem se pracuje krásně a není potřebná ani mouka na válení.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  2. Těsto jsem rozdělila po 30 g a rozválela jsem každý kousek na tenký plátek, do středu uložila kuličku náplně (ořechy, cukr, bílek) a zamotala jsem rohlíček.
  3. Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Pečeme najednou 2 plechy na funkci horkovzduch na 170 st. dozlatova, cca 15 - 20 min.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL