Švédský mandlový dort bez mouky jako z Ikei

Recept Švédský mandlový dort bez mouky jako z Ikei
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Určitě znáte dezerty ze známého obchodu Ikea. Připravila jsem jeden z nich - fantastický mandlový pamlsek. Bez mouky a i tak vynikající. Určitě zkuste. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksbílek
140 gmleté mandle
80 gkrystalový cukr
špetkasůl

Krém:

4 ksžloutek
70 gkrystalový cukr
1 bal.vanilkový cukr
100 mlsmetana ke šlehání
125 gmáslo
50 g na posypánímandlové lupínky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhé lesklé pěny. Do sněhu ručně vmícháme mleté mandle a promícháme.
  2. Těsto rozdělíme na polovinu a naplníme kulaté formy o průměru 20 cm (dno jsme vyložili pečícím papírem).
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut - sledujeme. Pak necháme vychladnout a opatrně z formy vyjmeme. Těsto je křehké.
  4. V menším hrnci utřeme žloutky s cukrem a vanilkou, přidáme smetanu a dáme vařit. Uvaříme hustou hmotu, kterou necháme pod fólií vychladnout.
  5. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáme vychladlou hustou hmotu. Vyšleháme hladký krém. kterým naplníme upečená těsta.
  6. Potřeme trochou krému i vrch a posypeme opraženými mandlovými lupínky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit