Švestková povidla z trouby

Přidal: Haanka, 7.8.2016
Kategorie: Povidla, Zavařeniny, Švestky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už jste někdy pekli povidla? Určitě vyzkoušejte, je fantastická a není třeba ji ani míchat. Autor: Haanka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Haanka, 7.8.2016
Kategorie: Povidla, Zavařeniny, Švestky, Podle ovoce
SUROVINY
2 kgšvestek
500 gcukru krupice
2 PLocta
půl ČLskořice mleté
3 kspomleté či rozdrcené hřebíčky
4 PLrumu
- Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem.
- Takto dáme péct do předehřáté trouby na 250°C na 25 minut. BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!
- Po uvedené době švestky posypeme 25 dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby. A je hotovo…
- Švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávičky je hodně, tak povidla nechte ještě o 5-10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup.
- Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
- Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.
Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sütőben sült szilvalekvár.
KOMENTÁŘE K RECEPTU