Švestková povidla z trouby

Už jste někdy pekli povidla? Určitě vyzkoušejte, je fantastická a není třeba ji ani míchat. Autor: Haanka

Přidal:, 7.8.2016
Kategorie: Povidla, Zavařeniny
Recept Švestková povidla z trouby

Suroviny

2 kgšvestek
500 gcukru krupice
2 PLocta
půl ČLskořice mleté
3 kspomleté či rozdrcené hřebíčky
4 PLrumu

Postup přípravy

  1. Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Takto dáme péct do předehřáté trouby na 250°C na 25 minut. BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!
  3. Po uvedené době švestky posypeme 25 dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby. A je hotovo…Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávičky je hodně, tak povidla nechte ještě o 5-10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup.
  5. Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme. Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL