Švestková povidla z trouby

Vynikající švestková povidla, kterou máte připravenou téměř bez práce. Nemusíte stát při sporáku, neustále míchat, aby se vám náhodou něco nepřipálilo. Existují již recepty, které vám usnadní práci. Vždyť řekněme si pravdu, ještě za časů našich mladých jak jsme vařívaly povidla. Velký hrnec před domem, střídačka při míchání. Autor: Haanka

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Povidla, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Švestková povidla z trouby

Suroviny

2 kgšvestek
500 gcukru krupice
2 PLocta
půl ČLskořice mleté
3 kspomleté či rozdrcené hřebíčky
4 PLrumu

Postup přípravy

  1. Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem. Takto dáme péct do předehřáté trouby na 250°C na 25 minut.  BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Po uvedené době švestky posypeme 25 dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby. A je hotovo…
  3. Švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávičky je hodně, tak povidla nechte ještě o 5-10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme. Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL