Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Švestky již sbíráme ze stromu, tak určitě vyzkoušejte připravit sladký oběd. Kynuté knedlíky s celou švestkou. Na vrchu nastrouhaný tvaroh ... jsou fantastické! Autor: Lacusin

Recept Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Suroviny

Těsto:
200 mlvlažného mléka
20 gkvasnic
1 lžičkacukru
400 gpolohrubé mouky
1 lžičkasoli
1 ksvejce
Náplň:
14 ksšvestek
K podávání:
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy

  1. Do mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme hladké pružné těsto. Necháme ho vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak ho rozdělíme na 14 dílů, na každý posadíme umytou švestku a zabalíme do tvaru knedlíku.
  3. Necháme ještě 10 minut kynout a pak vaříme 10 minut v páře.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Uvařené knedlíky trochu roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára, přendáme je na talíř, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, posypeme cukrem a zalijeme máslem.