Švestkové oči z kynutého těsta

Recept Švestkové oči z kynutého těsta

Přidal: , 25.9.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tyto koláčky u nás nestihnou ani vychladnout a hned zmizí z plechu ... Autor: IvanK

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.9.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600 gmouka polohrubá
3 ksžloutek
2,5 dlslunečnicový olej
3 bal.vanilkový cukr
1/2 lvlažné mléko
1/2 lžičkysůl
1/2 kostkydroždí
1 lžícemák
20 ksšvestky
250 gjemný tvaroh

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vypracujeme těsto ze 600 g polohrubé mouky, 3 žloutků, 2,5 deci oleje, 2 vanilkových cukrů, půl litru vlažného mléka, půl lžičky soli, rozdrobíme půl kostky droždí (nebo půl balíčku sušeného), přidáme lžíci celého máku.
  2. Odložíme na hodinku do tepla, pak ještě jednou prohněteme a necháme ještě půl hodinku dokynout.
  3. Vykysnuté těsto rozválíme, vykrájíme kolečka o průměru 6-7 cm vysoké 0,5 cm, do středu vydlabeme důlek a vložíme tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem, na to položíme překrojenou švestku obalenou ve vanilkovém cukru, kraje koláčků potřeme olejem, poklademe na vymazaný plech a necháme ještě čtvrt hodinku dokynout.
  4. Pečeme v troubě 10-15 minut při 180 stupních. Z uvedené dávky vyšlo 36 švestkových očí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit