Švestkové suflé s krustou

Trošku netradičnější, ale o to chutnější. Začala jsem s pečením zdravějších chuťovek, které jsou doma velmi oblíbené. Krusta z bebe sušenek, ořechů a ovesných vloček. Samozřejmě nesmí chybět ani máslo, vždyť přece i to obsahuje látky, které naše tělo potřebuje, takže netřeba ho vynechávat z našeho jídelníčku. Autor: Lucka

Přidal:, 21.5.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness, Moučníky
Recept Švestkové suflé s krustou

Suroviny

Švestková směs
1 bal.Mascarpone
2 ksvejce
5 lžiccukru krystal
1/4 bal.skořicového cukru
1/2 kszavařovací sklenice švestek
Krusta:
10 ksBeBe sušenek
2 hrstivlašských ořechů
2 hrstiovesných vloček
50 gmásla

Postup přípravy

  1. Troubu si zapneme na 180 stupňů. V mixeru si rozemeleme sušenky, ořechy a smícháme s ovesnými vločkami.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Rozmixujeme si okapané švestky s lžící cukru krystal. V míse si vyšleháme vejce- po dobu 1 minuty. Postupně zašleháme 4 lžíce cukru krystal a 1/4 sáčku skořicového cukru. Vmícháme rozmixované švestky. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme Mascarpone. Dle naší chuti můžeme dosladit. Směsí naplníme zapékací misky téměř doplna, ale necháme místo na krustu.
  3. Dáme zapéct na cca 30 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Mezitím si smícháme suché ingredience na krustu s roztopeným máslem. Po vytažení misek z trouby rozdělíme vzniklou drobenku do misek a vrátíme do trouby ještě na 10-15 minut.