Švestkové suflé s krustou

Přidal: luckazubata, 21.5.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness, Moučníky, Švestky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Trošku netradičnější, ale o to chutnější. Začala jsem s pečením zdravějších chuťovek, které jsou doma velmi oblíbené. Krusta z bebe sušenek, ořechů a ovesných vloček. Samozřejmě nesmí chybět ani máslo, vždyť přece i to obsahuje látky, které naše tělo potřebuje, takže netřeba ho vynechávat z našeho jídelníčku. Autor: Lucka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: luckazubata, 21.5.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness, Moučníky, Švestky, Podle ovoce
SUROVINY
Švestková směs
1 bal.Mascarpone
2 ksvejce
5 lžiccukru krystal
1/4 bal.skořicového cukru
1/2 kszavařovací sklenice švestek
Krusta:
10 ksBeBe sušenek
2 hrstivlašských ořechů
2 hrstiovesných vloček
50 gmásla
- Troubu si zapneme na 180 stupňů. V mixeru si rozemeleme sušenky, ořechy a smícháme s ovesnými vločkami.
- Rozmixujeme si okapané švestky s lžící cukru krystal. V míse si vyšleháme vejce- po dobu 1 minuty. Postupně zašleháme 4 lžíce cukru krystal a 1/4 sáčku skořicového cukru. Vmícháme rozmixované švestky. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme Mascarpone. Dle naší chuti můžeme dosladit. Směsí naplníme zapékací misky téměř doplna, ale necháme místo na krustu.
- Dáme zapéct na cca 30 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slivkové suflé s krustou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU