Švestkový cheesecake více vrstev

I když jsem v předešlém receptu psala, že během veder nezapínám troubu, občas se to přece stane. Jako v tomto případě. Pečený cheesecake. Vynikající alternativa sladké nepečené dobroty. Vajíčko v tvarohové a ovocné vrstvě můžete vynechat, tehdy bude nepečený, ale s vajíčkem to je mnohem lepší. Dokonale podrží tvar. Autor: Lucka

Přidal:, 6.8.2018
Kategorie: Dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Zdravé recepty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Švestkový cheesecake více vrstev

Suroviny

Sušenkový základ:
160 gBeBe sušenek
40 gmásla
1 ksbílek
2 špetkyskořice
Švestková vrstva:
5 ksvelkých švestek (gigant) nebo více jakýchkoli švestek
1 ksvejce
lžičkapudinku
lžícecukru
Tvarohová vrstva:
150 gtučného tvarohu ve vaničce
2-3 lžícecukru
lžičkacitronového cukru
1 ksžloutek+ 1 celé vejce
70 ghořké čokolády

Postup přípravy

  1. Sušenky si podrtíme v mixeru, smícháme s trochou skořice, roztopeným máslem a nakonec přimícháme bílek, který jsme krátce prošlehali (ne však na sníh!). Žloutek si schováme. Zpracujeme těsto a dáme na chvíli do lednice. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Formu si vyložíme pečícím papírem, troubu zapneme na 180 stupňů. Těsto natlačíme do formy a dáme na 10 minut dotrouby. Hlídáme! Délka pečení záleží na druhu trouby, může jít i o kratší dobu.
  3. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. V mixéru rozmixujeme švestky s cukrem. Povaříme v kastrůlku, přidáme pudink, aby nám směs trochu zhoustla a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
  5. Na upečený korpus rozetřeme čokoládu, na ni švestkovou směs. Nakonec si v míse vyšleháme vejce+žloutek, který nám zbyl od sušenkového základu. Přidáváme cukr a šleháme v pěnu. Nakonec přidáme tvaroh a lžičku citronového cukru. Poslední vrstvu dáme na korpus a dáme péct na 30-40 minut do trouby.Tip: Jahodový džem bez chemie