NejRecept.cz Podle ovoce Švestky Švestkový koláč
Švestkový koláč
Recept Švestkový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.11.2014

Švestkový koláč

Skvělý švestkový koláč. Chutná jako kynutý, ale vůbec neobsahuje droždí. Vyzkoušejte. hotová mňamka§

Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:

15 lžic
mouka polohrubá
8 lžic
krupicový cukr
8 lžic
mléko
8 lžic
rostlinný olej
1 ks
vejce
1 ks
kypřící prášek do pečiva
250 g
tvaroh ochucený Rajo na vrch
1 ks
skořicový cukr
1 kg
švestky

Drobenka:

100 g
máslo
3 lžíce
moučkový cukr
5 lžic
polohrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky dáme mouku, cukr, vejce, přilijeme olej a mléko.  Přidáme kypřící prášek. Důkladně promícháme. Vznikne řidší těsto. Pokud je těsto hustší, přidáme trochu mléka.
  2. Těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem. Rozměr plechu 35x25 cm.
  3. Švestky omyjeme rozpůlíme, vyjmeme pecky a poklademe je řeznou stranou nahoru. Je možné použít různé ovoce, při švestkách chutná koláč jak kynutý. Posypeme skořicovým cukrem.
  4. Na švestky rozdělíme tvaroh.
  5. Z mouky, cukru a másla připravíme posýpku - len nasucho smícháme. Drobenkou posypeme koláček.
  6. Takto připravený koláček pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Po upečení koláček nakrájíme a podávame. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář