Švestkový koláč

Skvělý švestkový koláč. Chutná jako kynutý, ale vůbec neobsahuje droždí. Vyzkoušejte. hotová mňamka§

Přidal:, 21.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Švestkový koláč

Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:
15 lžicmouka polohrubá
8 lžickrupicový cukr
8 lžicmléko
8 lžicrostlinný olej
1 ksvejce
1 kskypřící prášek do pečiva
250 gtvaroh ochucený Rajo na vrch
1 ksskořicový cukr
1 kgšvestky
Drobenka:
100 gmáslo
3 lžícemoučkový cukr
5 lžicpolohrubá mouka

Postup přípravy

  1. Do misky dáme mouku, cukr, vejce, přilijeme olej a mléko.  Přidáme kypřící prášek. Důkladně promícháme. Vznikne řidší těsto. Pokud je těsto hustší, přidáme trochu mléka.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem. Rozměr plechu 35x25 cm.
  3. Švestky omyjeme rozpůlíme, vyjmeme pecky a poklademe je řeznou stranou nahoru. Je možné použít různé ovoce, při švestkách chutná koláč jak kynutý. Posypeme skořicovým cukrem.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Na švestky rozdělíme tvaroh.
  5. Z mouky, cukru a másla připravíme posýpku - len nasucho smícháme. Drobenkou posypeme koláček.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  6. Takto připravený koláček pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Po upečení koláček nakrájíme a podávame. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa