NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Svěží borůvkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečení.
Svěží borůvkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečení.
Recept Svěží borůvkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečení.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý a opravdu velmi rychlý. Sušenkový základ, svěží borůvková náplň a navrch poleva z bílé čokolády a tvarohu. Neuvěřitelná lahůdka, se kterou budete mít úspěch u dospělých i dětí. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.3.2025

Svěží borůvkový cheesecake s lahodnou sladkou tvarohovou polevou bez pečení.

Jednoduchý a opravdu velmi rychlý. Sušenkový základ, svěží borůvková náplň a navrch poleva z bílé čokolády a tvarohu. Neuvěřitelná lahůdka, se kterou budete mít úspěch u dospělých i dětí. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

130 g
sušenky
60 g
máslo

Krém:

500 g
mascarpone
200 g
kysaná smetana
200 g
smetana ke šlehání
120 g
cukr moučka
500 g
borůvky
60 g
krupicový cukr
35 g
želatina v prášku

Vrch:

100 g
bílá čokoláda
100 g
jemný tvaroh
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy

Protože moje děti milují borůvky, sáhla jsem po tomto skvělém dezertu. A nemohla jsem udělat lépe. Cheesecake je svěží a velmi jednoduchý. Jde tedy o skvělou volbu zejména pro toto teplé jarní období.

  1. Nejprve si připravíme borůvkovou směs. Borůvky spolu s krupicovým cukrem dáme povařit a následně rozmixujeme. Přidáme želatinu v prášku, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Následně tuto směs necháme mírně vychladnout.
  2. Mascarpone, kysanou smetanu, smetanu ke šlehání a cukr moučku dáme do misky. Šleháme, dokud hmota není jednotná. Poté do této hmoty přidáme mírně vychladlou borůvkovou směs. Promícháme.
  3. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkovou směs navrstvíme na dno formy o průměru 24 cm. Na sušenkový základ navrstvíme borůvkovou hmotu a odložíme do lednice vychladit.
  4. Navrch navrstvíme tvarohovou polevu – bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády přidáme jemný tvaroh.
  5. Necháme vychladit v lednici, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

Borůvkový cheesecake je skutečně dokonalým dezertem vhodným nejen po svátečním nedělním obědě, ale i na různé oslavy. Pokud vás borůvky příliš nelákají, vyzkoušejte tento recept, pomocí kterého si můžete připravit i nepečený jahodový cheesecake.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář