Svěží jahodové pečivo

Jahody sice nejsou nyní aktuální, už je dávno po sezoně, ale v obchodě je ještě prodávají. Jednoduché pohoštění pro návštěvu. Autor: Lucka

Přidal:, 12.7.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Svěží jahodové pečivo

Suroviny

1 balíčeklistového těsta
1,5 šálkunakrájených jahod
1 ksvejce
moučkový cukr na posypání
Náplň:
trochajahod
2 lžícemoučkového cukru
dle chutiuvařneý pudink

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jahodovou náplň, kterou budeme poté mazat listové těsto.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Připravíme si menší kastrůlek. Do něj dáme trochu jahod, které co nejvíce rozmačkáme. Dáme na sporák a trochu je povaříme s dvěmi lžícemi moučkového cukru. Nakonec si v malém hrnečku rozmícháme v troše vody asi 1 lžíci pudinku. Takto připravený pudink vlijeme do jahodové směsi a opět promícháme. Vypneme sporák a necháme vystydnout.
  3. Troubu si zapneme na 200 stupňů. Plech si vylložíme pečícím papírem.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Těsto si rozválíme a rozkrájíme na obdélníčky. U prostřed je trochu potřeme jahodovou směsí, kterou jsme si předem připravili. Na ni položíme asi 4 půlky jahod. Nakonec pečivo zavineme tak, že přehneme směrem k sobě vždy dva protější rožky obdélníku. (viz, fotografie). Takto připravené taštičky dáme na plech a potřeme vajíčkem.
  5. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-17 minut.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  6. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.