NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Svěží mandarinková roláda
Svěží mandarinková roláda
Recept Svěží mandarinková roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena

Výborná, svěží, rychlá roláda. Někdy jsem měla respekt před stáčením piškotového těsta, ale teď vůbec. Vše záleží na době pečení. Těsto se nesmí péct příliš dlouho. Pokud to přeženete s délkou pečení, je více než pravděpodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

NejLucka NejLucka    ·   17.5.2019

Svěží mandarinková roláda

Výborná, svěží, rychlá roláda. Někdy jsem měla respekt před stáčením piškotového těsta, ale teď vůbec. Vše záleží na době pečení. Těsto se nesmí péct příliš dlouho. Pokud to přeženete s délkou pečení, je více než pravděpodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
7 PL
krystalový cukr
7 PL
polohrubá mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva
2 PL
voda

Krém:

250 ml
smetana na šlehání 33%
1 konzerva
mandarinkový kompot (310 g)
1 balíček
Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí

Poleva:

200 g
bílá poleva

Na potření piškoty:

meruňkový marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Těsto:
    V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, vodu a jemně zamícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Plech rozměr 30x40 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Po krátkém vychladnutí srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
  3. Krém:
    Mandarinky slijeme. Do uzavíratelné nádoby vlijeme smetanu ke šlehání, šťávu z mandarinek, pudink Créme olé a třeseme, dokud se suroviny nespojí do krému. Trvá to velmi krátce. Trochu krému si odložíme na potření povrchu rolády. Do zbylého krému zašleháme mandarinky.
  4. Z těsta odstraníme papír, rozvinutou roládu potřeme marmeládou a krémem s mandarinkami a srolujeme. Povrch potřeme odloženým krémem bez mandarinek a polijeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Odložíme do chladu. Po ztuhnutí nakrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář