Svěží mandarinková roláda

Recept Svěží mandarinková roláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborná, svěží, rychlá roláda. Někdy jsem měla respekt před stáčením piškotového těsta, ale teď vůbec. Vše záleží na době pečení. Těsto se nesmí péct příliš dlouho. Pokud to přeženete s délkou pečení, je více než pravděpodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
7 PLkrystalový cukr
7 PLpolohrubá mouka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
2 PLvoda

Krém:

250 mlsmetana na šlehání 33%
1 konzervamandarinkový kompot (310 g)
1 balíčekCréme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí

Poleva:

200 gbílá poleva

Na potření piškoty:

meruňkový marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto:
    V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, vodu a jemně zamícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Plech rozměr 30x40 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Po krátkém vychladnutí srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
  3. Krém:
    Mandarinky slijeme. Do uzavíratelné nádoby vlijeme smetanu ke šlehání, šťávu z mandarinek, pudink Créme olé a třeseme, dokud se suroviny nespojí do krému. Trvá to velmi krátce. Trochu krému si odložíme na potření povrchu rolády. Do zbylého krému zašleháme mandarinky.
  4. Z těsta odstraníme papír, rozvinutou roládu potřeme marmeládou a krémem s mandarinkami a srolujeme. Povrch potřeme odloženým krémem bez mandarinek a polijeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Odložíme do chladu. Po ztuhnutí nakrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit