Svěží mandarinková roláda

Výborná, svěží, rychlá roláda. Někdy jsem měla respekt před stáčením piškotového těsta, ale teď vůbec. Vše záleží na době pečení. Těsto se nesmí péct příliš dlouho. Pokud to přeženete s délkou pečení, je více než pravděpodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

Přidal:, 17.5.2019
Kategorie: Zákusky, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Podle ovoce, Mandarinky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Svěží mandarinková roláda

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
7 PLkrystalový cukr
7 PLpolohrubá mouka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
2 PLvoda
Krém:
250 mlsmetana na šlehání 33%
1 konzervamandarinkový kompot (310 g)
1 balíčekCréme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
Poleva:
200 gbílá poleva
Na potření piškoty:
meruňkový marmeláda

Postup přípravy

  1. Těsto:
    V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, vodu a jemně zamícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Plech rozměr 30x40 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Po krátkém vychladnutí srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
  3. Krém:
    Mandarinky slijeme. Do uzavíratelné nádoby vlijeme smetanu ke šlehání, šťávu z mandarinek, pudink Créme olé a třeseme, dokud se suroviny nespojí do krému. Trvá to velmi krátce. Trochu krému si odložíme na potření povrchu rolády. Do zbylého krému zašleháme mandarinky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Z těsta odstraníme papír, rozvinutou roládu potřeme marmeládou a krémem s mandarinkami a srolujeme. Povrch potřeme odloženým krémem bez mandarinek a polijeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Odložíme do chladu. Po ztuhnutí nakrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská