NejRecept.cz Dezerty Koláče Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou
Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou
Recept Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   26.6.2015

Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou

Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou. Místo pomerančového džusu můžete použít i oblíbený slazený nápoj, Fantu. Návštěva tento zákusek pochválila. Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
8 lžic
horká voda
200 g
kr. cukr
200 g
polohrubá mouka

1. vrstva:

1 l
fanta nebo pomerančový džus
6 lžic
kr. cukr
3 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink

Vrch:

750 ml
mléko
6 lžic
hladká mouka
2 lžíce
kukuřičný škrob
200 g
kr. cukr
125 g
máslo
2 bal.
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně po lžících přidáme horkou vodu. V druhé misce vyšleháme bílky na tuhý sníh a jemně ho vařečkou vmícháme do žloutkové hmoty. Na závěr přimícháme mouku. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem na pečení. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  2. Pomerančový džus nebo fantu (800 ml) nalijeme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. V 200 ml pomerančového džusu rozmícháme zlaté klasy nebo pudinky a přidáme je do hrnce. Vaříme do zhoustnutí. Ještě horký pudink nalijeme na upečený plát těsta a necháme vychladnout.
  3. 150 ml mléka oddělíme, přidáme mouku, kr. cukr a kukuřičný škrob. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky.
  4. Zbylé mléko dáme do hrnce a ohřejeme. Přidáme mléko s cukrem, moukou a škrobem a uvaříme hustý pudink. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Připravený krém navrstvíme na vychladlou pomerančovou vrstvu a pěkně uhladíme.
  5. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a odložíme do chladničky ztuhnout. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář