Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka

Přidal: Karambola, 3.9.2019
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduchý recept na fantastickou roládu s lahodným krémem. Těsto jemné jako pavučinka, nadýchaný krém ze smetany a čokolády. Autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 3.9.2019
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
80 gkr. cukr
80 ghladká mouka
1 lžičkavanilková esence
40 mlolej
40 mlvoda
1 lžičkamletá skořice
30 gkakao
1 ČLprášek do pečiva
Krém:
60 gčokoláda
250 mlsmetana ke šlehání
70 gmoučkový cukr
- Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a odložíme bokem. Žloutky krátce našleháme do pěny, přidáme vanilkovou esenci, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a skořicí. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Připravené těsto navrstvíme na plech, na který jsme položili pečící papír, pěkně rozetřeme a upečeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut. Po upečení stáhneme papír a s novým papírem srolujeme. Necháme vychladnout.
- Čokoládu s asi 4 lžícemi smetany ohřejeme v mikrovlnce a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji přimícháme do vyšlehané šlehačky s cukrem a spojíme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Luftige Kakao-Biskuitrolle mit köstlicher Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló.
KOMENTÁŘE K RECEPTU