Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka

Jednoduchý recept na fantastickou roládu s lahodným krémem. Těsto jemné jako pavučinka, nadýchaný krém ze smetany a čokolády. Autor: Karambola

Přidal:, 3.9.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
80 gkr. cukr
80 ghladká mouka
1 lžičkavanilková esence
40 mlolej
40 mlvoda
1 lžičkamletá skořice
30 gkakao
1 ČLprášek do pečiva
Krém:
60 gčokoláda
250 mlsmetana ke šlehání
70 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a odložíme bokem. Žloutky krátce našleháme do pěny, přidáme vanilkovou esenci, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, na který jsme položili pečící papír, pěkně rozetřeme a upečeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut. Po upečení stáhneme papír a s novým papírem srolujeme. Necháme vychladnout.
  3. Čokoládu s asi 4 lžícemi smetany ohřejeme v mikrovlnce a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji přimícháme do vyšlehané šlehačky s cukrem a spojíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Naneseme na těsto a srolujeme. Odložíme do lednice ztuhnout.