Švýcarský prokládaný sendvič se sýrem, šunkou a slaninou

Pokud máte doma starý chleba, určitě ho nevyhazujte, ale připravte si chutnou večeři. Autor: Triniti

Přidal:, 8.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Švýcarský prokládaný sendvič se sýrem, šunkou a slaninou

Suroviny

250 gstarší chléb nebo sendvič
300 gementál
50 guzená šunka nebo slanina
4 ksvejce
500 mlmléka
petrželka
sůl, pepř
tabasco omáčka

Postup přípravy

  1. Připravíme si zapékací mísu, kterou pořádně vymažeme máslem. Troubu předehřejte na 200 stupňů.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Chlebíček nebo sendvič nakrájíme na tenké plátky, které střídavě ukládáme se šunkou nebo slaninou a sýrem do zapékací misky.
  3. Vrch posypeme na kostičky nakrájenou šunkou nebo slaninou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a tabascem.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Vrch zalijeme rozšahanými vajíčky s mlékem. Celý pekáč vložíme do druhého pekáče, který jsme naplnili horkou vodou do poloviny.
  5. Pečeme cca 30-40 minut.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP