Sweet chilli ze sojového masa
Ano, ano, potřebovala jsem jídlo bez masa, tak jsem přemýšlela, co připravím. Vybrala jsem si sójové maso, i když většina je proti němu, ale já ho mám ráda. Je to dokonalá náhrada, pokud máte chuť na ,,maso s omáčkou,,. Já miluji pikantní jídlo a v kombinaci se sladkou chutí je to mňamka. K sweet chilli stále přidávám ananas, určitě i vy znáte kuřecí plátky se sýrem a ananasem, tak toto je něco podobného. Jedla bych to snad i každý den. Pokud nemáte k dispozici sójové maso, klidně použijte kuřecí prsa nebo vepřové karé. K tomu jako příloha vařená jasmínová rýže.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
80 gsojové nudličky
asi 600 mlkuřecího nebo slepičího vývaru
balíčekmražené zeleniny ( já použila kdy byli papriky, kukuřice, mrkvička a fazolky)
dle chutisůl, pepř
lžičkasušeného česneku
lžičkasušeného mletého zázvoru
lžícerajčatového protlaku
lžícehnědého cukru
1-2 ksmalé chilli papričky
4 lžícesojové omáčky
2 lžíceworcesteru
2 lžícevinného bílého octa
dle chutisezamová semínka
lžíceškrobu
půl hrnkukrájeného ananasu (kompot)
2 lžícešťávy z kompotu
- Nejprve si uvaříme sojové maso ve vývaru. Asi 10 minut. Necháme vychladnout a okapat.
- Rozpálíme olej na pánvi a přidáme sojové maso. Osolíme, opepříme, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, protlak, ocet a ostatní koření.
- Promícháme a zalijeme asi 100 ml vody. Krátce provaříme a přidáme zeleninu. Vodu hlídáme, popřípadě trochu vždy dolijeme.
- Až bude zelenina měkká, přidáme ananas, zahustíme škrobem a zjemníme ananasovou šťávou.
- Podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
KOMENTÁŘE K RECEPTU