NejRecept.cz Část dne Oběd Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení
Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení
Recept Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   10.10.2018

Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení

Nemusíte stát při peci, nevytéká vám, neprská ​​sádlo, jen nachystáte, rozdělíte, dáte péct a čekáte ... Vynikající sýr bez smažení. Pokud máte rádi toto jídlo, tak vyzkoušejte tento způsob přípravy. Vyčítala jsem to v jednom časopise, přidala jsem i šunku a kupodivu, bylo to k nerozeznání od klasického smaženého sýra. Autor: Milka

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Do osmi misek na polévku:

80 dkg
tvrdého sýra EIDAM
8 ks
vajíček
40 dkg
šunky
strouhanku a olej na vymazání a vysypání misek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si vymažeme misky a vysypeme je řádné strouhankou.
  2. Pak si nastrouháme sýr a šunku. Polovinu sýra rozdělíme do misek. Na něj uložíme polovinu nastrouhané šunky. Na ni vyklepeme po jednom vajíčku pěkně do středu a zasypeme druhou polovinou šunky. Na ni dáme druhou polovinu sýra.
  3. Takto připravené misky uložíme na pekáč, do kterého jsme nalili vodu a dáme zapéct do trouby na 200 ° C na 20-25 minut, dokud se nám sýr nespojí a nedostane zlatou barvu.
  4. Misky vyjmeme, necháme trochu odstát a obrátíme je na talíř. Polijeme tatarskou omáčkou.
  5. Podáváme s opékanými bramborami, hranolkami a salátem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář