Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení

Nemusíte stát při peci, nevytéká vám, neprská ​​sádlo, jen nachystáte, rozdělíte, dáte péct a čekáte ... Vynikající sýr bez smažení. Pokud máte rádi toto jídlo, tak vyzkoušejte tento způsob přípravy. Vyčítala jsem to v jednom časopise, přidala jsem i šunku a kupodivu, bylo to k nerozeznání od klasického smaženého sýra. Autor: Milka

Přidal:, 10.10.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení

Suroviny

Do osmi misek na polévku:
80 dkgtvrdého sýra EIDAM
8 ksvajíček
40 dkgšunky
strouhanku a olej na vymazání a vysypání misek

Postup přípravy

  1. Nejprve si vymažeme misky a vysypeme je řádné strouhankou.
  2. Pak si nastrouháme sýr a šunku. Polovinu sýra rozdělíme do misek. Na něj uložíme polovinu nastrouhané šunky. Na ni vyklepeme po jednom vajíčku pěkně do středu a zasypeme druhou polovinou šunky. Na ni dáme druhou polovinu sýra.
  3. Takto připravené misky uložíme na pekáč, do kterého jsme nalili vodu a dáme zapéct do trouby na 200 ° C na 20-25 minut, dokud se nám sýr nespojí a nedostane zlatou barvu.
  4. Misky vyjmeme, necháme trochu odstát a obrátíme je na talíř. Polijeme tatarskou omáčkou.
  5. Podáváme s opékanými bramborami, hranolkami a salátem.