NejRecept.cz Část dne Oběd Sýrové karbanátky s domácí tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Sýrové karbanátky s domácí tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Recept Sýrové karbanátky s domácí tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Sýrové karbanátky jsou šťavnaté, křupavé a velmi chutné. Jde o jasnou volbu vždy, když chci připravit rychlý oběd nebo večeři. Tentokrát jsem si k nim kromě tradiční přílohy ve formě brambor připravila také domácí tatarskou omáčku a okurkový salát. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.10.2024

Sýrové karbanátky s domácí tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.

Sýrové karbanátky jsou šťavnaté, křupavé a velmi chutné. Jde o jasnou volbu vždy, když chci připravit rychlý oběd nebo večeři. Tentokrát jsem si k nim kromě tradiční přílohy ve formě brambor připravila také domácí tatarskou omáčku a okurkový salát. Autor: Michaela Žítková

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Karbanátky

140 g
sýr gouda
2 ks
vejce
2 lžíce
strouhanka
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
olej

Domácí tatarská omáčka

podle potřeby
majonéza
podle potřeby
šalotka
podle potřeby
sterilovaná okurka
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
cukr
podle chuti
worchester omáčka
podle potřeby
nálev z okurek

Okurkový salát

podle potřeby
okurky nakládačky
podle potřeby
červená cibule
podle chuti
cukr
podle chuti
ocet
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

K sýrovým karbanátkům se hodí různé druhy příloh. Já mám nejraději vařené nebo pečené brambory, ale vhodná je i kaše. Kromě toho můžete k pokrmu naservírovat také zeleninový salát nebo nakládané okurky.

  1. Goudu nastrouháme, smícháme s vejci, strouhankou, solí a pepřem a vypracujeme těsto.
  2. Z hotového těsta odebíráme menší části a tvarujeme je do karbanátků, které pomalu smažíme z obou stran.
  3. Na domácí tatarskou omáčku dáme do misky majonézu, najemno nakrájenou šalotku, nakrájené sterilované okurky, sůl, mletý pepř, cukr, worchester omáčku a nálev z okurek. Vše důkladně promícháme a vložíme do lednice.
  4. Na salát očistíme a nakrájíme okurky a červenou cibuli. K nim následně přidáme cukr, ocet, sůl, mletý pepř a promícháme.
  5. Karbanátky podáváme s vychlazenou domácí tatarkou, zeleninovým salátem a přílohou podle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář