Sýrové rohlíčky

K snídani, na svačinu, jako slaný dezert nebo jako chuťovka k dobrému filmu. Slané sýrové rohlíčky, které jsou jemné a nadýchané díky droždí. Už jsem zkoušela i nekynuté, pouze z másla, sýra a mouku a nebyly až tak dobré jako tyto. Do těsta můžete přidat i bylinky, například nasekanou pažitku nebo koriandr. Chuť bude zajímavější pokud přidáte i trochu nivy nebo strouhaného parmezánu. Určitě vyzkoušejte i s obměnami sýra. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 25.1.2017
Kategorie: Chuťovky, Pečivo
Sýrové rohlíčky

Suroviny

200 ghladké mouky
300 gpolohrubé mouky
250 ghery
20 gdroždí
1 lžičkacukru
1 dlvlažného mléka
100 gtvrdého sýra
1 lžičkasoli
Na dokončení:
50 gtvrdého sýra na posypání
1 ksvejce na potření

Postup přípravy

  1. V mléce rozmícháme droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek.
  2. Kvásek smícháme s moukami, herou, solí a nastrouhaným sýrem.
  3. Těsto nenecháváme kynout, ihned rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Každý smotáme do rohlíčku a přendáme na plech. Na plechu pomažeme vajíčkem a posypeme sýrem.
  4. Pečeme při 180 °C dozlatova.