NejRecept.cz Polévky Bramboračka Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Recept Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dnes vám přináším recept na naši oblíbenou bramborovou polévku s kuřecím masem. Je výborná a sytá a někdy ji našim připravím k večeři, dají si k tomu chlebíček či langoš a vždycky jsou nadšeni spokojeností. Určitě doporučuji, abyste ji vyzkoušeli i vy. Autor: Jaroslava Fišarová

Jaroslava Fišarová Jaroslava Fišarová    ·   28.4.2024

Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.

Dnes vám přináším recept na naši oblíbenou bramborovou polévku s kuřecím masem. Je výborná a sytá a někdy ji našim připravím k večeři, dají si k tomu chlebíček či langoš a vždycky jsou nadšeni spokojeností. Určitě doporučuji, abyste ji vyzkoušeli i vy. Autor: Jaroslava Fišarová

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
kuřecí prso
1 ks
stonek stopkového celeru (nebo plátek kořenového)
100 g
žampiony (nebo i houby, pokud máte čertvé)
3 ks
brambor
1,5 l
vývar
1 ks
cibule
1 ks
červená paprika
1 ks
mrkev
1 ks
menší pór
30 g
máslo
podle potřeby
olivový olej
1 ks
chilli paprička
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
kopr
podle chuti
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova.
  2. Přidáme houby a celer a opečeme.
  3. Potom přidáme chilli papričku, brambory a česnek a také zarestujeme.
  4. Přilijeme vývar a necháme 15 minut vařit.
  5. Mezitím na pánvičce na oleji opečeme cibuli, papriku, pórek a nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme a necháme 7 minut pod pokličkou dusit.
  6. Obsah pánvičky následně přidáme do hrnce s polévkou a vaříme 20 minut.
  7. Nakonec polévku dochutíme koprem, solí a petrželkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář