Sytý cuketový přívarek

Cuketový přívarek podáváme s upečeným vajíčkem nebo klobáskou. Autor: Jaroslava

Přidal:, 30.6.2016
Kategorie: Oběd
Recept Sytý cuketový přívarek

Suroviny

1 ksvětší cuketa
1 kscibule
dle chutiolivový olej
2 lžičkymásla
3-4 ksbrambory
šťáva z půlky citrónu
sůl
bílý pepř

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, podélně překrojíme na polovinu a vybereme jadérka. Dužinu nastrouháme na hrubší nudličky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme. V hlubší pánvi nebo v kastrolu ji na rozehřátém oleji a másle osmahneme dokud nezesklovatí. Přidáme nastrouhanou cuketu, promícháme a po 3 minutách zalijeme 150 - 200 ml horké vody.
  3. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Za občasného míchání vaříme pokud vše nezměkne, pak přidáme sůl a bílý pepř.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Nakonec cuketový přívarek ochutíme citrónovou šťávou.
  5. Cuketový přívarek podáváme s vajíčkem (volským okem) nebo klobáskou.Tip: Jahodový džem bez chemie