Sytý cuketový přívarek

Přidal: Jaroslava1, 30.6.2016
Kategorie: Oběd, Část dne, Cuketové recepty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Cuketový přívarek podáváme s upečeným vajíčkem nebo klobáskou. Autor: Jaroslava
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaroslava1, 30.6.2016
Kategorie: Oběd, Část dne, Cuketové recepty
SUROVINY
1 ksvětší cuketa
1 kscibule
dle chutiolivový olej
2 lžičkymásla
3-4 ksbrambory
šťáva z půlky citrónu
sůl
bílý pepř
- Cuketu oloupeme, podélně překrojíme na polovinu a vybereme jadérka. Dužinu nastrouháme na hrubší nudličky.
- Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme. V hlubší pánvi nebo v kastrolu ji na rozehřátém oleji a másle osmahneme dokud nezesklovatí. Přidáme nastrouhanou cuketu, promícháme a po 3 minutách zalijeme 150 - 200 ml horké vody.
- Očištěné brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Za občasného míchání vaříme pokud vše nezměkne, pak přidáme sůl a bílý pepř.
- Nakonec cuketový přívarek ochutíme citrónovou šťávou.
- Cuketový přívarek podáváme s vajíčkem (volským okem) nebo klobáskou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU