Tajemstvím vynikajících krémových míchaných vajíček je skryté ve smetaně. Pokud přidáme zakysanou smetanu do míchaných vajíček, budou krémové a mnohem chutnější.
Někdo přidává namísto zakysané smetany mléko nebo mléko a smetanu v poměru 1: 1, ale je lepší použít pouze zakysanou smetanu.
Na rozpálenou pánev položíme kousek másla, podle toho, kolik vajíček přidáte (na jedno vajíčko 1 lžička másla) a necháme ho rozpustit. V misce vidličkou nebo metličkou rozmícháme vajíčka, osolíme a opepříme a přidáme zakysanou smetanu. Na jedno vajíčko přidáváme kávovou lžičku zakysané smetany.
Když máme máslo rozpuštěné, za stálého míchání přidáme tenkým proudem rozmíchaná vajíčka a na mírném ohni mícháme. Vajíčka vyjmeme z pánve těsně před tím, než jsou úplně suché /krémová konzistence/.