NejRecept.cz Dezerty Koláče Takto pečou nejlepší dortový korpus zkušené pekařky. Kolik vajec, tolik mouky a cukru.
Takto pečou nejlepší dortový korpus zkušené pekařky. Kolik vajec, tolik mouky a cukru.
Recept Takto pečou nejlepší dortový korpus zkušené pekařky. Kolik vajec, tolik mouky a cukru.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Není nad staré dobré recepty, které získávají nový nádech. Samozřejmě je možné je vylepšit, ale proč bychom to dělali? Stará dobrá klasika je nejlepší. Tento recept je podle tradiční receptury, do které se nepřidává prášek do pečiva. Základem je správně ušlehaný sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme žloutky a nakonec jemně zapracujeme mouku. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.11.2024

Takto pečou nejlepší dortový korpus zkušené pekařky. Kolik vajec, tolik mouky a cukru.

Není nad staré dobré recepty, které získávají nový nádech. Samozřejmě je možné je vylepšit, ale proč bychom to dělali? Stará dobrá klasika je nejlepší. Tento recept je podle tradiční receptury, do které se nepřidává prášek do pečiva. Základem je správně ušlehaný sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme žloutky a nakonec jemně zapracujeme mouku. Autor: Karambola

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
bílek
4 lžíce
krystalový cukr
4 ks
žloutek
4 lžíce
polohrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tento jednoduchý a rychlý korpus připravíte bez jakýchkoli problémů. Díky tomu, že je nadýchaný a chutný, je vhodný do všech druhů dortů. Dávejte si však pozor. Nejde do něj žádný prášek do pečiva, proto pokud chcete, aby se hezky zvedl, musíte bílky pořádně vyšlehat. To sice chvíli trvá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Přesvědčit se o tom můžete i v přiloženém videu, které najdete níže.

  1. Bílky ušleháme spolu s cukrem do tuhé pěny. Při neustálém šlehání na nejvyšších otáčkách přidáváme jeden žloutek po druhém a po každém důkladně ušleháme.
  2. Do takto ušlehané pěny přidáme mouku, kterou už jen vařečkou jemně zapracujeme.
  3. Vzniklé husté těsto naneseme do kulaté formy o průměru 24 cm, kterou jsme vystlali pečicím papírem.
  4. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut.
  5. Následně uvolníme okraje nožem, formu otevřeme a těsto překlopíme dnem vzhůru. Sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.

Korpus plníme libovolným krémem podle potřeby. Výborný je například máslový nebo z mascarpone.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář