Tečkovaný cheesecake

Vynikající chuť krémového cheesacaku potěší i náročné mlsouny. Čokoládové kuličky dodávají dortu super vzhled.

Recept Tečkovaný cheesecake
13894
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

Těsto
1 šáleknadrcené BEBE sušenky
1/4 šálkukakao
2 lžícekr. cukr
1/4 šálkurozpuštěné máslo
Krém:
1/2 šálkumoučkový cukr
2 ksvejce
1 lžičkuvanilkový cukr
2/3 šálkyzakysaná smetana
30 mlrozpuštěná tmavá čokoláda
500 gměkký smetanový sýr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si prohřejeme troubu na 150 stupňů. Připravíme si formu na pečení a vyložíme ji papírem na pečení.
    Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. V menší misce si rozdrtíme sušenky, přidáme cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promícháme a vyložíme touto směsí formu.
  3. V jiné misce si vyšleháme smetanový sýr do hladka. Postupně přidáváme cukr a jedno vejce po druhém. Za každým důkladně promícháme. Přidáme vanilku, kterou jsme si smíchali se zakysanou smetanou. Takto připravenou hladkou hmotu si rozdělíme na polovinu.
    Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Jednu polovinu natřeme na rozdrcené sušenky a druhou si odložíme.
  5. Rozpuštěnou tmavou čokoládu si zahřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s odloženou polovinou nádivky.
    Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Vložíme si ji do sáčku nebo cukrářského sáčku a vytváříme do navrstvené tvarohové hmoty čokoládové kuličky.
  7. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Po uplynutí doby troubu vypneme, ale koláč nevybíráme. Necháme ho v troubě odstát 1 hodinu a následně ho dáme vychladit do lednice na 24 hodin.
  8. Krájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!
13894
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze