NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Těsto z Margotky a poleva z Ledových kaštanů. Vyzkoušejte srdíčka, která provoní celou kuchyni.
Těsto z Margotky a poleva z Ledových kaštanů. Vyzkoušejte srdíčka, která provoní celou kuchyni.
Recept Těsto z Margotky a poleva z Ledových kaštanů. Vyzkoušejte srdíčka, která provoní celou kuchyni.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Toto cukroví nazývám Margotky nebo Margotková srdíčka, protože na jeho přípravu používám oblíbenou čokoládovou tyčinku Margot. Do polevy následně přidávám také Ledové kaštany, které ji zvýrazní a zajistí, že bude chutnat ještě lépe.

Blanka Kohoutová    ·   30.10.2025

Těsto z Margotky a poleva z Ledových kaštanů. Vyzkoušejte srdíčka, která provoní celou kuchyni.

Toto cukroví nazývám Margotky nebo Margotková srdíčka, protože na jeho přípravu používám oblíbenou čokoládovou tyčinku Margot. Do polevy následně přidávám také Ledové kaštany, které ji zvýrazní a zajistí, že bude chutnat ještě lépe.

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
200 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
špetka
citronová kůra

Krém:

150 g
čokoláda Margot
200 g
máslo
2 lžíce
moučkový cukr
3 lžíce
rum

Poleva:

200 g
hořká čokoláda (54 – 74 %)
2 lžíce
tuk (např. Omega, Cera)
1 ks
Ledové kaštany
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Margotková srdíčka nejen skvěle chutnají, ale i krásně vypadají. Ozdobit je můžete podle svých představ. Já obvykle používám tmavou a bílou čokoládu a následně buď drcenou Margotku (jako v tomto případě), nebo nasekané ořechy.

  1. Hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a citrónovou kůru smícháme a vypracujeme pevné těsto, které dáme do lednice alespoň na jednu hodinu.
  2. Odleželé těsto vyválíme na tloušťku 3 mm a vykrojíme z něj srdíčka nebo jiné tvary, které pečeme při teplotě 160 stupňů přibližně 10 minut.
  3. Vychladlé cukroví následně slepujeme krémem, který si připravíme tak, že máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a rumem a následně do něj zapracujeme nastrouhanou Margotku.
  4. Cukroví před podáváním ještě přelijeme čokoládovou polevou, ozdobíme nastrouhanou Margotkou a podáváme.

Základ na Margotková srdíčka si můžete připravit klidně i předem. Těsto je po upečení trvanlivé a vydrží několik týdnů. Jakmile je však naplníte máslovým krémem, je ideální zkonzumovat je zhruba do týdne. Chtěli byste si kromě těchto srdíček připravit i něco jiného? Vyzkoušejte třeba recept na tyto luxusní tartaletky, které zvládne i začátečník.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář