Těstovinový salát s medvědím česnekem

Lehký těstovinový salát s velkým množstvím zeleniny. Tento salát dělám častěji, zeleninu v něm obměňuji a když je sezóna přidávám i medvědí česnek. Ten to dokonale ochutí. Jako zálivku používám zakysanou smetanu, ta je mnohem snadněji stravitelná než majonéza nebo tatarská omáčka. Samozřejmě je i zdravější, takže je to skvělá volba i pro ty, kteří se stravují zdravě. Dobrou chuť. Autor: Lenulka

Recept Těstovinový salát s medvědím česnekem

Suroviny

Suroviny :
500 gtěstoviny fussily
2 ksokurek
5 ksrajčat
2 kspapriky
1/2upečeného kuřete
dle chutisůl
Dále potřebujeme :
1 kelímekzakysané smetany

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme do měkka a necháme vychladnout.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Všechnu zeleninu - okurky, rajčata a papriky - umyjeme a nakrájíme na kostičky. Medvědí česnek omyjeme a necháme okapat, potom nakrájíme na proužky.
  3. Zeleninovou směs lehce osolíme a přidáme do vychladlých těstovin, nakonec lehce vmícháme kuřecí maso - které jsem měla z předešlého dne - upečené.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Část salátu dáme do jiné misky a do něj zamícháme zakysanou smetanu. Takto máme dvě možnosti na výběr. Salát necháme uležet v lednici.
  5. Připravený salát servírujeme na talíř a ještě dozdobíme zeleninou.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.