NejRecept.cz Těstoviny Zapečené Těstoviny po lotryňsku
Těstoviny po lotryňsku
Recept Těstoviny po lotryňsku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Časem jsem zjistila, že nemá cenu tyhle těstoviny zapékat v malém pekáčku. Vždycky po obědě zbyla jedna porce, o kterou se všichni večer do krve porvali. Takže jsem dneska záměrně vytáhla ten největší pekáč, co tu mám. A vy se nedivte, že je toho jako pro regiment. Klidně uvařte poloviční dávku. Ale třeba časem dospějete ke stejnému názoru. Autor: Danula

Danula Vašíčková    ·   8.4.2019

Těstoviny po lotryňsku

Časem jsem zjistila, že nemá cenu tyhle těstoviny zapékat v malém pekáčku. Vždycky po obědě zbyla jedna porce, o kterou se všichni večer do krve porvali. Takže jsem dneska záměrně vytáhla ten největší pekáč, co tu mám. A vy se nedivte, že je toho jako pro regiment. Klidně uvařte poloviční dávku. Ale třeba časem dospějete ke stejnému názoru. Autor: Danula

35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
cibule (nadrobno)
dle potřeby
olej
cca 1 kg
mletého masa (mix vepřového a hovězího)
2 ks
malé plechovky rajského protlaku
2 kostky
Masox
cca 400 ml
vody
200 ml
červeného vína
4 stroužky
česneku (prolisovat)
1 lžíce
mleté sladké papriky
1/2 lžičky
mletého chilli
3 lžíce
krystalu
dle chuti
sůl, mletý černý pepř
3 lžíce
sušeného oregána
1 lžička
sušeného tymiánu
1 lžíce
Solamylu
2 sáčky
těstovin (celkem 1kg, dala jsem kolínka)
300 g
tvrdého sýra (nastrouhat)
1 kelímek
smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli, vsypeme mleté maso a zarestujeme. Přidáme mletou papriku a rajský protlak a opět zarestujeme. Zalijeme vývarem (pokud nemáme, použijeme vodu a Masox), přidáme víno, prolisovaný česnek, cukr, sůl a koření a necháme pod pokličkou lehce probublávat.
  2. Ve velkém hrnci si ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme klasickým způsobem těstoviny, poté scedíme.
  3. Omáčku zahustíme Solamylem, rozmíchaným cca ve 100ml studené vody a ještě chvíli provaříme. Dle potřeby dochutíme a přisolíme, omáčka by měla být chuťově trochu výraznější, takže nešetřete bylinkami. Hotovou omáčku vlijeme do scezených těstovin, důkladně promícháme a necháme cca 15 minut jakoby nasáknout. Směs vlijeme do velkého pekáče, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme smetanou.
  4. Zapékáme asi 45 minut na 160 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář