Těstoviny s krémovo-houbovou omáčkou

Těstoviny s krémovo-houbovou omáčkou. Autor: Draculinka88

Přidal:, 20.10.2015
Kategorie: Těstoviny, Hlavní jídla
Recept Těstoviny s krémovo-houbovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 stroužkyčesnek nakrájeny na malé kousky
1 skleničkazavařené žampiony
1/4 šálkubílé víno
1 šálekkuřecí vývar
1/4 šálkuzakysaná smetana
těstoviny dle volby
mražený hrášek
slanina nakrájená na kostičky
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
hladká mouka

Postup přípravy

  1. V osolené vroucí vodě dáme vařit těstoviny a hrášek.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Na pánvičce osmažíme slaninu do zlatova, přidáme česnek a žampióny a vaříme, dokud se nevypaří téměř všechna šťáva z žampionů. Poprášíme moukou, zamícháme a zalijeme vínem, necháme vařit asi 1 minutu. Přidáme vývar a necháme znovu povařit asi 3 minuty. Pánev odstraníme z ohně a vmícháme smetanu, sůl a pepř.
  3. Těstoviny a hrášek vysušíme, vložíme na pánev, vmícháme žampiony s omáčkou, přivedeme k varu a můžeme podávatTip: Velikonoční babiččin mazanec