Těstoviny s mletým masem

Máte chuť na těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým hovězím nebo vepřovým masem? Připravte si chutný oběd podle tohoto receptu.

Přidal:, 26.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny, Maso, Vepřové, Hovězí
Recept Těstoviny s mletým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
těstoviny
cibule
rajčata
paprika
olivový olej
mleté maso (hovězí nebo vepřové)
sůl
pepř
rajčatový protlak nebo omáčka bologneze
česnek
bazalka
parmazán

Postup přípravy

  1. Cibulku nakrájíme na jemno, rajčata a papriku, nakrájíme také na malé kousky.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a restujeme do jeho zhnědnutí. Dále přidáme sůl, pepř, rajčata, papriku, přidáme omáčku na špagety, jakou máte rádi (můžeme nahradit i rajčatovým protlakem a lžičkou cukru).
  3. Přiklopíme a dusíme přibližně 20 minut – než se vypaří přebytečná voda z rajčat. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a čerstvou nebo sušenou bazalku. Mezitím si uvaříme těstoviny.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Na talíři posypeme sýrem. Dobrou chuť!