Thajské kari po česku

Recept Thajské kari po česku

Přidal: , 22.2.2017

Kategorie: Kuřecí, Maso, Zdravé recepty, Oběd, Omáčky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rýžová peřinka na talíři, ve středu vynikající thajské kari, které je připraveno na náš domácí styl. Já vím, doma vaříme klasiky, ale sem tam si třeba přece dopřát i jiná jídla, které u nás doma neznáme. Jelikož v supermarketech je běžně k dostání kari pasta, zkusila jsem připravit thajské kari podle osvědčeného receptu z internetu. Vyzkoušejte, je to docela chutné. Něco jiného, ale dobré. Autor: HeMiShEk

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.2.2017

Kategorie: Kuřecí, Maso, Zdravé recepty, Oběd, Omáčky

SUROVINY

2 ksvykostěná stehna
2 kelímkysmetany na vaření
1,5 lžičkyčervené kari pasty
1/2 kslimetky
1 ksčervená paprika
1 ksmalá cuketa
olej, bazalka, rýže
rybí omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve si očistíme cuketu a nakrájíme na kousky. Poté to samé uděláme i s paprikou. Zatím dáme bokem. Maso si nakrájíme na kostičky a taky dáme bokem.
  2. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a dáme do něj kari pastu. Pomocí vařečky ji pořádně rozmícháme. Pak tam nalijeme smetanu a přivedeme k varu.
  3. Přidáme kuřecí maso a chvíli povaříme. Pak přidáme papriku a cuketu. Po chvíli přidáme i šťávu z půlky limetky a trochu rybí omáčky. Necháme cca 5 minut dusit.
  4. Podáváme s rýží a čerstvými lístky bazalky. Přeji dobrou chuť.=)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit