Thajské kari po česku

Rýžová peřinka na talíři, ve středu vynikající thajské kari, které je připraveno na náš domácí styl. Já vím, doma vaříme klasiky, ale sem tam si třeba přece dopřát i jiná jídla, které u nás doma neznáme. Jelikož v supermarketech je běžně k dostání kari pasta, zkusila jsem připravit thajské kari podle osvědčeného receptu z internetu. Vyzkoušejte, je to docela chutné. Něco jiného, ale dobré. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 22.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky, Zdravé recepty
Thajské kari po česku

Suroviny

2 ksvykostěná stehna
2 kelímkysmetany na vaření
1,5 lžičkyčervené kari pasty
1/2 kslimetky
1 ksčervená paprika
1 ksmalá cuketa
olej, bazalka, rýže
rybí omáčka

Postup přípravy

  1. Nejprve si očistíme cuketu a nakrájíme na kousky. Poté to samé uděláme i s paprikou. Zatím dáme bokem. Maso si nakrájíme na kostičky a taky dáme bokem.
  2. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a dáme do něj kari pastu. Pomocí vařečky ji pořádně rozmícháme. Pak tam nalijeme smetanu a přivedeme k varu.
  3. Přidáme kuřecí maso a chvíli povaříme. Pak přidáme papriku a cuketu. Po chvíli přidáme i šťávu z půlky limetky a trochu rybí omáčky. Necháme cca 5 minut dusit.
  4. Podáváme s rýží a čerstvými lístky bazalky. Přeji dobrou chuť.=)