NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Thajské kari s kuřecím masem
Thajské kari s kuřecím masem
Recept Thajské kari s kuřecím masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.11.2014

Thajské kari s kuřecím masem

Skvělá volba na chutný oběd. Rychle a jednoduše.

Suroviny

Budeme potřebovat:

400 g
kuřecí prsa
2 lžíce
slunečnicový olej
180 g
dlouhozrnná rýže
1 lžička
kari koření
500 ml
slepičí vývar
cibule (jarní), červená paprika
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si umejeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji si maso osmažíme a následně ho vyjmeme na talířek.
  3. Ve výpeku si osmahneme rýži (cca 1 - 2 min.) A posypeme ji kari kořením. Rýži zalijeme vývarem a při nízké teplotě ji vaříme cca 15 minut.
  4. Cibuli a papriku si umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme ji s odloženým masem a v polovině doby vaření rýže tuto směs vysypeme do vývaru.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti. Můžeme použít i více kari koření.
  6. Podáváme horké. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář