Thajské kari s kuřecím masem

Skvělá volba na chutný oběd. Rychle a jednoduše.

Přidal:, 17.11.2014
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Thajské kari s kuřecím masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gkuřecí prsa
2 lžíceslunečnicový olej
180 gdlouhozrnná rýže
1 lžičkakari koření
500 mlslepičí vývar
cibule (jarní), červená paprika
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso si umejeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na rozpáleném oleji si maso osmažíme a následně ho vyjmeme na talířek.
  3. Ve výpeku si osmahneme rýži (cca 1 - 2 min.) A posypeme ji kari kořením. Rýži zalijeme vývarem a při nízké teplotě ji vaříme cca 15 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Cibuli a papriku si umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme ji s odloženým masem a v polovině doby vaření rýže tuto směs vysypeme do vývaru.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti. Můžeme použít i více kari koření.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Podáváme horké. Dobrou chuť!