NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake
Recept Tiramisu cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

Spojila jsem 2 koláče dohromady a vznikl tento chutný tiramisu cheesecake. Zajímavá kombinace a obzvláštnění klasického cheesecake o vrstvu piškotů jistě nadchne lidi, kteří mají rádi kávu a smetanové dezerty.

_Nikoleta_    ·   31.3.2022

Tiramisu cheesecake

Spojila jsem 2 koláče dohromady a vznikl tento chutný tiramisu cheesecake. Zajímavá kombinace a obzvláštnění klasického cheesecake o vrstvu piškotů jistě nadchne lidi, kteří mají rádi kávu a smetanové dezerty.

35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ

140 g
bebe sušenky
1 lžíce
káva (já jsem dala půl instantní a půl mleté)
70 g
máslo
100 g
piškoty
uvařená káva

Krém

500 g
mascarpone
250 ml
smetana ke šlehání
2 ks
vejce
2 ks
žloutky
120 g
moučkový cukr
2 lžíce
hladká mouka
1/2 lžičky
vanilkové aroma

Poleva

200 g
zakysaná smetana
20 g
vanilínový cukr
10 g
med
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Sušenky rozmixujeme i s kávou. Přidáme máslo pokojové teploty, rozmixujeme a nasypeme do kulaté formy (průměr 24cm) vystlané pečícím papírem. Rovnoměrně popřitlačujeme na dno formy.
  2. Na sušenkový základ ukládáme piškoty, které namáčíme v kávě.
  3. Mascarpone spolu se smetanou na šlehání vyšleháme do polotuha. Přidáme zbylé ingredience a pořádně zašleháme.
  4. Vylijeme na připravený základ a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů cca 45-50 minut. Po dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny, teprve poté koláč vybíráme z trouby.
  5. Na polevu smícháme smetanu s cukrem a medem a rozetřeme na vychladlý koláč. Takto připravený ho odložíme do chladničky ideálně přes noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Veronika_M    ·   10.5.2022   ·   Odpovědět   ·  

Na tuto velikost formy je 100g piškotů moc, leda že by to bylo ve dvou řadách což podle fotky tak nevypadá - doporučuji cca 50% na tuto velikost formy (tedy 24cm) zároveň uvést třeba zda mají být jen trochu pokapané kávou nebo uplně namočené Krému je tolik až skoro přetéká přes formu (při téhle velikosti formy) Také by to chtělo upřesnit co znamená do "polotuha" každý to může vidět jinak U kávy by bylo super uvést zda je to turek nebo rozpustné a kolik ji je (doporučuji rozpustné)

_Nikoleta_    ·   10.6.2022   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý deň. Na veľkosť formy som použila 100g piškót, ako uvádzam v recepte. Vyplnila som nimi celé dno formy. V recepte je písané, že piškóty namáčame v káve. To znamená, že piškótu namočíte do hrnčeka s kávou a položíte na sušienkový základ. Neviem akú máte formu, ale mne krém nepretekal. Množstvo kávy sa presne odhadnúť nedá, keďže každá piškóta môže nasať iné množstvo tekutiny. Kávu som použila mletú, no myslím si, že nič sa nestane keď v recepte použije akúkoľvek kávu. Čo sa týka šľahania do polotuha, nezáleží až tak na tom ako presne do "polotuha" to bude, išlo len o to, že mascarpone so smotanou nešľaháme úplne do tuha, ako keď sa robí krém pri nepečených dezertoch :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář