Spojila jsem 2 koláče dohromady a vznikl tento chutný tiramisu cheesecake. Zajímavá kombinace a obzvláštnění klasického cheesecake o vrstvu piškotů jistě nadchne lidi, kteří mají rádi kávu a smetanové dezerty.
Spojila jsem 2 koláče dohromady a vznikl tento chutný tiramisu cheesecake. Zajímavá kombinace a obzvláštnění klasického cheesecake o vrstvu piškotů jistě nadchne lidi, kteří mají rádi kávu a smetanové dezerty.
Každý den nejlepší recepty a články
Dobrý deň. Na veľkosť formy som použila 100g piškót, ako uvádzam v recepte. Vyplnila som nimi celé dno formy. V recepte je písané, že piškóty namáčame v káve. To znamená, že piškótu namočíte do hrnčeka s kávou a položíte na sušienkový základ. Neviem akú máte formu, ale mne krém nepretekal. Množstvo kávy sa presne odhadnúť nedá, keďže každá piškóta môže nasať iné množstvo tekutiny. Kávu som použila mletú, no myslím si, že nič sa nestane keď v recepte použije akúkoľvek kávu. Čo sa týka šľahania do polotuha, nezáleží až tak na tom ako presne do "polotuha" to bude, išlo len o to, že mascarpone so smotanou nešľaháme úplne do tuha, ako keď sa robí krém pri nepečených dezertoch :)
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Na tuto velikost formy je 100g piškotů moc, leda že by to bylo ve dvou řadách což podle fotky tak nevypadá - doporučuji cca 50% na tuto velikost formy (tedy 24cm) zároveň uvést třeba zda mají být jen trochu pokapané kávou nebo uplně namočené Krému je tolik až skoro přetéká přes formu (při téhle velikosti formy) Také by to chtělo upřesnit co znamená do "polotuha" každý to může vidět jinak U kávy by bylo super uvést zda je to turek nebo rozpustné a kolik ji je (doporučuji rozpustné)