Tiramisu cheesecake

Recept Tiramisu cheesecake
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Spojila jsem 2 koláče dohromady a vznikl tento chutný tiramisu cheesecake. Zajímavá kombinace a obzvláštnění klasického cheesecake o vrstvu piškotů jistě nadchne lidi, kteří mají rádi kávu a smetanové dezerty.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ

140 gbebe sušenky
1 lžícekáva (já jsem dala půl instantní a půl mleté)
70 gmáslo
100 gpiškoty
uvařená káva

Krém

500 gmascarpone
250 mlsmetana ke šlehání
2 ksvejce
2 ksžloutky
120 g moučkový cukr
2 lžícehladká mouka
1/2 lžičkyvanilkové aroma

Poleva

200 g zakysaná smetana
20 gvanilínový cukr
10 g med

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme i s kávou. Přidáme máslo pokojové teploty, rozmixujeme a nasypeme do kulaté formy (průměr 24cm) vystlané pečícím papírem. Rovnoměrně popřitlačujeme na dno formy.
  2. Na sušenkový základ ukládáme piškoty, které namáčíme v kávě.
  3. Mascarpone spolu se smetanou na šlehání vyšleháme do polotuha. Přidáme zbylé ingredience a pořádně zašleháme.
  4. Vylijeme na připravený základ a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů cca 45-50 minut. Po dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny, teprve poté koláč vybíráme z trouby.
  5. Na polevu smícháme smetanu s cukrem a medem a rozetřeme na vychladlý koláč. Takto připravený ho odložíme do chladničky ideálně přes noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Na tuto velikost formy je 100g piškotů moc, leda že by to bylo ve dvou řadách což podle fotky tak nevypadá - doporučuji cca 50% na tuto velikost formy (tedy 24cm) zároveň uvést třeba zda mají být jen trochu pokapané kávou nebo uplně namočené Krému je tolik až skoro přetéká přes formu (při téhle velikosti formy) Také by to chtělo upřesnit co znamená do "polotuha" každý to může vidět jinak U kávy by bylo super uvést zda je to turek nebo rozpustné a kolik ji je (doporučuji rozpustné)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit