Tiramisu s krémem stracciatella a banány

Přidal: NejLucka, 8.6.2015
Kategorie: Tiramisu, Nejlepší dezerty, Dezerty, Nepečené dezerty, Banány, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tiramisu s krémem stracciatella a banány. Autor: Naďa
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 8.6.2015
Kategorie: Tiramisu, Nejlepší dezerty, Dezerty, Nepečené dezerty, Banány, Podle ovoce
SUROVINY
200 gdlouhých cukrářských piškotů
2-3 ksbanány
1 šáleksilné kávy + lžíce banánového či amaretto likéru
1 ksžloutek
2-3 lžícemoučkového cukru
250 gtučného tvarohu
200 gkvalitního pomazánkového másla bez příchutě
250 mlsmetany ke šlehání
100 ghořké čokolády
kakao na posyp
- Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka liguééére a necháme chladnout.
- Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr... toto vše vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme dotuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu.
- Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérové kávě. Jakmile pokryjeme celé dno, natřeme polovicunu krému, a pak přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč..
- Teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temnééé a chladnéé místnosti.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU