NejRecept.cz Těsta Kynuté Točené tyčinky s medvědím česnekem, parmazánem a ořechy.
Točené tyčinky s medvědím česnekem, parmazánem a ořechy.
Recept Točené tyčinky s medvědím česnekem, parmazánem a ořechy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dokonalý snack na oslavy, svátky nebo jiné příležitosti, který je hotový za pár minut. Točené tyčinky stačí jen naplnit náplní podle vlastní chuti – já jsem tentokrát použila kombinaci medvědího česneku, parmazánu a ořechů a výsledek byl dokonalý.

siky.silvia siky.silvia    ·   30.4.2025

Točené tyčinky s medvědím česnekem, parmazánem a ořechy.

Dokonalý snack na oslavy, svátky nebo jiné příležitosti, který je hotový za pár minut. Točené tyčinky stačí jen naplnit náplní podle vlastní chuti – já jsem tentokrát použila kombinaci medvědího česneku, parmazánu a ořechů a výsledek byl dokonalý.

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

450 g
hladká mouka
15 g
droždí
225 g
vlažná voda
1 lžička
sůl
1 lžička
cukr
4 lžíce
olivový olej

Náplň:

podle potřeby
pesto z medvědího česneku
100 g
parmazán
podle potřeby
ořechy
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, což je důvod, proč se u nás doma stále objevují nějaká hlavní jídla a chuťovky, jejichž součástí je právě tato surovina. Mezi ně patří i tyto točené tyčinky, které si můžete připravit kdykoliv – během svátků, oslav nebo tehdy, když dostanete chuť na něco slaného.

  1. Vodu ohřejeme, přidáme do ní cukr, rozdrobíme droždí a dáme stranou.
  2. V míse smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout.
  3. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník o tloušťce přibližně 3 mm. Polovinu potřeme pestem z medvědího česneku. Pokud ho nemáte, můžete si ho připravit podle tohoto receptu.
  4. Polovinu těsta posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanými ořechy – já jsem použila pistácie.
  5. Nenamazanou část těsta přeložíme na tu namazanou, jemně přitlačíme válečkem a pomocí rádýlka vykrajujeme proužky o šířce přibližně 2 cm.
  6. Konce proužků chytneme a stočíme proti sobě, aby nám vznikly točené tyčinky. Ty následně klademe na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Tyčinky necháme na plechu ještě pár minut dokynout, postříkáme je vodou a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 15 minut.

Hotové tyčinky nechte vychladnout a můžete podávat. Tím, že jsou z kynutého těsta, chutnají nejlépe v den přípravy. Pokud je však uložíte v nádobě s uzávěrem, budou dobré i druhý či třetí den.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář