Točené tyčinky z kynutého těsta s tvarohem a pórkem
Točené tyčinky z kynutého těsta s tvarohem a pórkem. Dají se připravit s různou náplní - mletým masem, šunkou, sýrem, kukuřicí, česnekem, ..... i na sladko - s nutellou, džemem, povidly, ořechy, ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
1 kghladká mouka
400-500 mlmléka
100 mlvoda
1 kostkadroždí
1 lžícesůl
2 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
100 mlolej
1 lžičkaocet
250 gmáslo
Náplň:
400 gtvaroh
4 kspórek
1 ksvejce na potření
semínka na posypání
- Vodu zahřejeme, přidáme cukr, lžíci mouky a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Každý kousek rozválíme na velký plát, potřeme ho měkkým máslem, posypeme tvarohem a na drobno nakrájeným pórkem. Položíme druhý plát těsta a znovu natřeme máslo, posypeme tvarohem a pórkem. Položíme třetí plát těsta a takto poskládané těsta ostrým nožem nakrájíme na proužky.
- Každý pásek překroutíme do spirály a položíme na papírem vyložený plech na pečení. Takto postup opakujeme se všemi pruhy.
- Zbývající tři těsta znovu poklademe na sebe střídavě s máslem, tvarohem a pórkem a nakrájíme na proužky.
- Pečeme při teplotě 200 st. cca půl hodinu. Před pečením vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU