Tornádo brambory s křupavou krustou

Recept Tornádo brambory s křupavou krustou

Přidal: , 28.12.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chcete překvapit své hosty luxusním občerstvením? Tornádo brambory jsou tou správnou volbou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.12.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok

SUROVINY

6-8 ksbrambory

Krusta:

1 lžičkačesnekový prášek
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř
1 lžičkasušená petrželka
1 lžičkačervená mletá paprika
1 lžičkavegeta
olej na smažení
trochu másla na pomaštěný špejle

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vše koření kromě petrželky v misce důkladně promícháme a prosejeme přes jemné síto. Přidáme petrželku a promícháme.
  2. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Připravíme si špejle, které potřeme máslem.
  3. Bramboru napíchneme na špejli a ostrým nožem krájíme ji do spirály. Postupně bramboru rukama posouváme dolů a vytvoříme tak tornádo.
  4. Takto nakrájené brambory napíchnuté na špejle smažíme v rozpáleném oleji do zlata. Vysmažené uložíme na papírový ubrousek a ihned posypeme směsí koření. Podáváme teplé nebo studené.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit