Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem

Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem. Autor: sonizna

Přidal:, 9.10.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
Recept Tortilly plněné zeleninou a vepřovým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 kstortilla placky
200 gokurka salátová
150 gpekingské zelí
2 ksrajčata
50 gpolníček
400 gvepřové maso na řízky
1/4 lžičkysůl
1/4 lžičkypepř
2 lžičkykoření na steaky
50 mlsmetana
50 mlolej olivový
6 lžicfrancouzský dresink

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, ty naklepeme a okořením kořením na steaky. Do pánve nalijeme olej a maso na něm opečeme z obou stran. Poté dáme maso stranou. Až trochu vychladne, nakrájíme ho na proužky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do výpeku z masa přilijeme smetanu a asi 5 minut povaříme. Poté tekutinu slijeme do mističky a smícháme ji s francouzským dresinkem. Získáme tak chutný dresink, kterým budeme potírat tortilly.
  3. Okurku nastrouháme na struhadle na plátky, rajčata na kostičky, pekingské zelí na proužky a polníček párkrát překrojíme. Vše smícháme v míse, osolíme a opepříme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Tortillu si dáme na pracovní plochu, pomažeme ji připraveným dresinkem, na to nasypeme zeleninu (pozor, zelenina ztratí vodu, na tortilla se snažíme dát jen zeleninu bez vody, aby se nerozmočila) a nakonec naskládáme pár kousků. Tortillu zatočíme (návod je na každém obalu od tortill). Stejně pokračujeme se zbylými pěti tortillami.
  5. Rozpálíme si pánev a každou tortilu na ní nasucho opečeme – výsledkem bude to, že tortilla bude křupavější a bude lépe držet tvar.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce