Česká kulajda je tradiční pokrm, který připravuje každý jinak. U nás doma používáme tento recept, který jsme si během let přizpůsobili tak, aby nám polévka co nejvíce chutnala. Pokud patříte mezi milovníky kulajdy i vy, určitě vyzkoušejte tuto verzi. Autor: Weru Fridrichová
Česká kulajda je tradiční pokrm, který připravuje každý jinak. U nás doma používáme tento recept, který jsme si během let přizpůsobili tak, aby nám polévka co nejvíce chutnala. Pokud patříte mezi milovníky kulajdy i vy, určitě vyzkoušejte tuto verzi. Autor: Weru Fridrichová
Svůj vlastní recept na pravou kulajdu má snad každá česká rodina. Někteří přidávají více octa, jiní zase nedají dopustit na aromatický kopr. Pokud se snažíte vylepšit svůj osvědčený postup, můžete se inspirovat tímto receptem nebo našimi praktickými tipy, které najdete v tomto článku.
Kulajdu podávám se ztraceným vejcem, které jí dodá perfektní chuť. Vhodná jsou však i vejce natvrdo nebo syrová vejce, která se přidávají ještě během vaření. Máte rádi kulajdu, ale snažíte se stravovat zdravě? Připravte si její odlehčenou verzi z cukety.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě