Tradiční české řezy (fotorecept)

Přidal: NejLucka, 11.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Trochu náročnější koláček na suroviny, pracnost a také pro zkušenější pekařky. Ale zvládnete ho podle postupu a výsledná chuť je jako stvořená ke kávičce. Koláč je menších rozměrů na plech přibližně 22x33 cm.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 11.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto I .:
250 gmouka hladká speciál
50 gcukr moučkový
50 gmáslo
1 ksvejce celé
1/2 bal.prášek do pečiva
3 lžícekakaa
100 mlmléko
Těsto II .:
5 ksvejce celé
5 lžíccukr krystalový
5 lžícmouka hladká speciál
1/2 bal.prášok do pečiva
Krém:
500 mlmléko
6 lžickrupice dětská
200 gmáslo
200 gcukr práškový
1 lžičkaaroma punčová (nemusí být)
Na vrch:
100 gčokoláda hořká
8 lžicjahodový džem
tuk
- Takto připravené těsta si postupně upečeme na 180 stupních, dáváme pozorm mohou se snadno spálit. Doba pečení jednoho těsta je 5-10 minut.
- Okraje ořežeme a koláč potřeme čokoládovou polevou.
- Připravíme si ji tak, že čokoládu na vaření nebo hořkou rozpustíme ve vodní lázni a přidáme trochu tuku.
KOMENTÁŘE K RECEPTU