NejRecept.cz Maso Mleté maso Masové kuličky Tradiční, chuťově nepřekonatelná plněná paprika v rajčatové omáčce
Tradiční, chuťově nepřekonatelná plněná paprika v rajčatové omáčce
Recept Tradiční, chuťově nepřekonatelná plněná paprika v rajčatové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   26.8.2019

Tradiční, chuťově nepřekonatelná plněná paprika v rajčatové omáčce

Recept mého mládí. Mamka připravovala tu nejlepší plněnou papriku pod sluncem. Ani moje není tak dobrá jako byla její. Ale hlavní je, že mým doma chutná a já jsem spokojená. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Rajčatová omáčka:

1 dcl
olej
3 PL
hladká mouka
asi 1,3 l
studené vody
500 g
pasírované rajčata
sůl
kr. cukr
sladká červená paprika

Masová směs:

500 g
mleté ​​maso
200 g
uvařená rýže
3 ks
vejce
4-5 ks
čerstvé papriky
sůl, pepř
(rýže zbytečně mnoho nedáváme, aby kulky byly masové)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na oleji orestujeme hladkou mouku, odstavíme z ohně a přidáme sladkou papriku. Dobře zamícháme a opatrně zalijeme studenou vodou. Dáme zpět na oheň, přilijeme pasírovaná rajčata.
    Přivedeme do varu, osolíme a přidáme i kr. cukr. Dochutíme. Povaříme omáčku.
  2. Uvařenou rýži přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přidáme celá vejce a směs zamícháme. Směsí plníme papriky vykrojené a zbavené jadérek.
  3. Ze zbývající rýžovo-masové hmoty uděláme kulky. Plněné papriky a masové kuličky opatrně vkládáme do rajčatové omáčky a pořádně povaříme. Kulky a papriky vyplavou na povrch.
  4. Na zkoušku si jednu kulku vybereme a překrojíme. Uvidíme zda je surová nebo správně uvařená.
  5. Podáváme s knedlíkem nebo s vařenými bramborami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář