Připravíme si plech na pečení o rozměru 32 x 20 cm. Dno vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Cukr vyšleháme s máslem a žloutky do pěny, přidáme mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu, vanilku a mouku. Nakonec jemně vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a pečeme cca půl hodinu.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo (100 g), teplou vodu a cukr. Když se čokoláda rozpustila, přidáme žloutek a máslo (80 g). Šleháme nad párou, dokud nedostaneme hladkou hmotu, kterou nalijeme na mírně vychladlý koláč a poklademe oříšky.
Koláč necháme stát minimálně 2 hodiny a poté nakrájíme na úhledné řezy.