NejRecept.cz Část dne Snídaně Tradiční drožďová pomazánka s taveným sýrem.
Tradiční drožďová pomazánka s taveným sýrem.
Recept Tradiční drožďová pomazánka s taveným sýrem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Drožďová pomazánka patří u nás mezi ty nejoblíbenější. Výborná je na snídani, svačinu i večeři. Kromě toho, že skvěle chutná, má i výborné složení, které je plné vitamínů, což určitě potěší každého, kdo dbá na svůj jídelníček. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.10.2024

Tradiční drožďová pomazánka s taveným sýrem.

Drožďová pomazánka patří u nás mezi ty nejoblíbenější. Výborná je na snídani, svačinu i večeři. Kromě toho, že skvěle chutná, má i výborné složení, které je plné vitamínů, což určitě potěší každého, kdo dbá na svůj jídelníček. Autor: Jana Jančíková

10 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
máslo
podle potřeby
cibule
3 kostky
droždí
4 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
sušený česnek
4 ks
tavený sýr
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Drožďovou pomazánku můžete namazat na jakékoliv čerstvé pečivo. Perfektní je na chlebu, housce i křupavé bagetě. Kromě toho se k ní hodí i čerstvá zelenina, například paprika či rajče.

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Když lehce zhnědne, přidáme čerstvé droždí, které necháme rozpustit.
  2. Do směsi přidáme vejce, promícháme a jakmile začne pomazánka houstnout, odstavíme ji.
  3. Do vychladlé směsi zašleháme máslo (já jsem dala přibližně půl kostky), sůl, pepř a trochu sušeného česneku.
  4. Aby byla pomazánka jemná, přidáme ještě tavený sýr, pořádně promícháme a servírujeme s čerstvým chlebem nebo jiným druhem pečiva.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář