NejRecept.cz Luštěniny Fazole Tradiční fazolový přívarek se sekanou a vajíčkem na pivu. Oběd, na kterém si všichni zaručeně pochutnají.
Tradiční fazolový přívarek se sekanou a vajíčkem na pivu. Oběd, na kterém si všichni zaručeně pochutnají.
Recept Tradiční fazolový přívarek se sekanou a vajíčkem na pivu. Oběd, na kterém si všichni zaručeně pochutnají.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   4.5.2023

Tradiční fazolový přívarek se sekanou a vajíčkem na pivu. Oběd, na kterém si všichni zaručeně pochutnají.

Pokud máte rádi přívarky a rádi zkoušíte malé obměny, zkuste tento recept z fialové fazole a sekanou s vajíčkem ve středu, kterou si upečete na pivku.

30 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Suroviny

Přívarek:

0,5 kg
sušené fialové fazole
2 ks
bobkový list
podle chuti
sůl
1 ks
cibule
100 ml
33% smetana

Sekaná:

750 g
mleté vepřové stehno
1/2 hrníčku
strouhanka
1 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
červená paprika
podle chuti
kmín
podle chuti
worchestrova omáčka
2 ks
česnek
3 ks
vejce natvrdo
300 ml
světlé pivo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme sekanou. Mleté maso smícháme se všemi kořeninami, česnekem, vajíčkem a strouhankou.
  2. Maso dáme na plech, do středu položíme vajíčka natvrdo a zabalíme je.
  3. Podlijeme pivem a stejným množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme na 210 st 45 min zakryté a asi 30 min odkryté do zlatova.
  4. Než se sekaná peče, uděláme přívarek. Fazole jsme nechali den předtím nabobtnat ve vodě.
  5. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme fazole, bobkový list, sůl a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Já na tohle ráda používám tlakový hrnec. Urychlí to práci.
  6. Přidáme šlehačkovou smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář