Tradiční fazolový prívarok

Recept Tradiční fazolový prívarok

Přidal: , 21.10.2015

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční fazolový prívarok, který připravíte velmi jednoduše. Jako přílohu podáváme čerstvý, křupavý chlebíček. Autor: Katka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 21.10.2015

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

400 gfazolové lusky
200 gbrambory
250 mlzakysaná smetana
3 lžícehladká mouka
sůl, koření, vegeta
špetkajedlá sóda

Příloha:

vajíčko
chléb

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Očištěné fazolové lusky nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  3. Když jsou lusky a brambory uvařené, zahustíme prívarok smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a špetku sody. Podle potřeby dochutíme kořením nebo vegetou.
  4. Jako přílohu můžeme podávat chléb, uvařené vajíčko nebo volské oko.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit